Φωτοβολταικα Ecofriendly

facebooklinkedin2youtube

 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

 Α. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΥΧΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

 Η εφαρμογή ψυχρών υλικών σε δώματα, νεόδμητων ή παλαιότερης κατασκευής κτηρίων, είναι μια παρέμβαση οικονομικά προσιτή και εύκολη στην εφαρμογή που οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας για ψύξη και χρημάτων, προσφέρει καλύτερες συνθήκες θερμικής άνεσης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον. Συνίσταται στην κάλυψη της οροφής με σύγχρονα και πιστοποιημένα υλικά (όπως επικαλύψεις, μεμβράνες, κλπ.) που έχουν την ιδιότητα να ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, αντί να την απορροφούν, και να κρατούν την οροφή δροσερή κάτω από τον ήλιο.

Μια συμβατική, σκουρόχρωμη οροφή, που βρίσκεται κάτω από τον ήλιο, απορροφά μεγάλα ποσά θερμότητας με αποτέλεσμα να αναπτύσσει επιφανειακές θερμοκρασίες της τάξεως των 65 -70°C, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στο εσωτερικό του κτηρίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία συνθηκών θερμικής δυσφορίας και την αύξηση των αναγκών για ψύξη. Αντίθετα, μια λευκή ή ανοιχτόχρωμη επιφάνεια, ανακλά έντονα την ηλιακή ακτινοβολία, απορροφά λιγότερη θερμότητα, παραμένοντας έως και 28-33°C πιο δροσερή συγκριτικά με τη συμβατική οροφή. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας «ψυχρής οροφής» είναι να μειώνεται η ποσότητα της θερμότητας που μεταφέρεται στο κτήριο, και να διατηρείται έτσι μια πιο δροσερή και σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Η εφαρμογή σύγχρονων ψυχρών υλικών, με υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές, οδηγεί σε σημαντικά οφέλη τόσο για τον ιδιοκτήτη/ χρήστη του κτηρίου όσο και για το περιβάλλον.

 

thermomonosi

"Υπέρυθρη και ορατή απεικόνιση οροφής, που δείχνει τη διαφορά θερμοκρασίας πριν και μετά την εφαρμογή του ψυχρού υλικού"

 Οφέλη για τον ιδιοκτήτη/χρήστη του κτηρίου: 

• Μείωση των εξόδων για ψύξη, από τη μειωμένη χρήση κλιματιστικών - Εξοικονόμηση ενέργειας 

• Μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό των κτηρίου κατά το καλοκαίρι 

• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το δώμα, λόγω περιορισμένης θερμικής καταπόνησης και οικονομικό όφελος από τις μειωμένες ανάγκες για επισκευή 

Οφέλη για το περιβάλλον από την ευρεία εφαρμογή ψυχρών οροφών: 

• Καλύτερες συνθήκες θερμικής άνεσης στο εξωτερικό περιβάλλον - Μείωση του φαινομένου της "Αστικής Θερμικής Νησίδας"

• Περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εκπομπών CO2 λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών και μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας για ψύξη

• Περιορισμός του φαινομένου του θερμοκηπίου

Η εφαρμογή ψυχρών υλικών σε οροφές είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών και τις οδηγίες εφαρμογής της παραγωγού εταιρείας.

Η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης είναι δυνατό να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» (μια συνεργασία του ΥΠΕΚΑ και των Τραπεζών ALPHA, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική), ώστε ανάλογα την κατηγορία που ανήκετε, μπορεί να χρηματοδοτηθεί έως και 75%.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τις διαδικασίες ένταξής σας στο παραπάνω πρόγραμμα, όπως επίσης αναλαμβάνει τις ενεργειακές επιθεωρήσεις που απαιτούνται πριν και μετά την εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών.

Β. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΟΡΟΦΗΣ

 Η θερμομόνωση της οροφής αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτήριο. Το δώμα αποτελεί το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτήριο. Καταπονείται από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι. Υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές λύσεις θερμομόνωσης των δωμάτων που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη και ανακουφίζουν τους κατοίκους από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι και τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Επίσης το δώμα πρέπει να θερμομονώνεται και για έναν πρόσθετο λόγο, αυτόν της προστασίας της πλάκας οροφής από τη διάβρωση και τις καιρικές μεταβολές που σταδιακά την αποσαθρώνουν

 

exoteriki-thermomonosi.

Η θερμομόνωση του δώματος ή κεκλιμένης στέγης και η τοποθέτηση αντεστραμμένου δώματος αποτελούν μια σίγουρη ενέργεια για την ενεργειακή 

exoteriki-thermomonos-1i

θωράκιση του κτηρίου και συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση καλών συνθηκών θερμικής άνεσης στους υποκείμενους χώρους, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Με την προσθήκη θερμομόνωσης σε μια μη μονωμένη οροφή, ο συντελεστής θερμοπερατότητας του δομικού στοιχείου μειώνεται κατά 50-70%.
Η εγκατάσταση θερμομόνωσης σε οροφές αποτελεί πλέον μια ευρέως γνωστή τακτική η οποία γίνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή της στην οροφή ενώ τα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται διαθέτουν πιστοποιημένα ιδιότητες που εξασφαλίζουν την ενεργειακή τους απόδοση.

Η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης είναι δυνατό να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» (μια συνεργασία του ΥΠΕΚΑ και των Τραπεζών ALPHA, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική), ώστε ανάλογα την κατηγορία που ανήκετε, μπορεί να χρηματοδοτηθεί έως και 70%.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τις διαδικασίες ένταξής σας στο παραπάνω πρόγραμμα , όπως επίσης αναλαμβάνει τις ενεργειακές επιθεωρήσεις που απαιτούνται πριν και μετά την εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών.

Γ. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΩΝ

Το μεγαλύτερο μέρος κατανάλωσης ενέργειας σε μια ελληνική κατοικία αφορά τη θέρμανση και την ψύξη, κι αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη και τα κτήρια που χτίστηκαν μετά το 1980 είναι κατά κανόνα πλημμελώς θερμομονωμένα, τότε η σημασία της θερμομόνωσης γίνεται προφανής.

ejoteriko1

Οι τοίχοι, οι κολώνες και τα τοιχία αποτελούν δομικά στοιχεία που καθορίζουν τις θερμικές ανάγκες ενός κτηρίου, η ολοκληρωμένη θερμομόνωση των οποίων συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, αναβαθμίζει τη θερμική άνεση των κατοίκων, απαλείφει τις ζημιές από υγρασίες και μούχλες στα σημεία που υπάρχουν θερμογέφυρες αλλά και προστατεύει την κατασκευή από ρηγματώσεις, θραύσεις και τη θερμική καταπόνηση που υφίστανται.

ejoteriko

Η χρήση ολοκληρωμένων λύσεων θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος αποτελεί ουσιαστική δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ανάλογα με το κτήριο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται, ως και 55%.

Η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης είναι δυνατό να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» (μια συνεργασία του ΥΠΕΚΑ και των Τραπεζών ALPHA, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική), ώστε ανάλογα την κατηγορία που ανήκετε, μπορεί να χρηματοδοτηθεί έως και 70%.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τις διαδικασίες ένταξής σας στο παραπάνω πρόγραμμα , όπως επίσης αναλαμβάνει τις ενεργειακές επιθεωρήσεις που απαιτούνται πριν και μετά την εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών.

monwsi dapedou1 resizemonwsi ekswteriki resizemonwseis resize

 

 

Scroll Up