Φωτοβολταικα Ecofriendly

facebooklinkedin2youtube

ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ

 

monosi dwma resizeΤο φύτεμα του δώματος είναι μια ενδιαφέρουσα τεχνική η οποία είναι δυνατό να μειώσει τα φορτία κλιματισμού έως και 30% και τα φορτία της θέρμανσης έως και 10%.στον τελευταίο όροφο. Επίσης μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση και καθυστερεί την απορροή του βρόχινου νερού.

Αν στο δώμα υπάρχει ήδη αεριζόμενη θερμομόνωση, τότε η κατασκευή φύτευσης του δώματος απαιτεί πολύ λίγες επιπλέον εργασίες, διότι πάνω στην τελική επιφάνεια τοποθετείται η στρώση αποστράγγισης, ακολουθεί το γεωϋφασμα και τελικά διαστρώνεται το χώμα και το φύτεμα των φυτών. Σημαντικό στοιχείο για την κατασκευή φυτεμένου δώματος αποτελεί ο έλεγχος της στατικής επάρκειας της πλάκας στα επιπλέον φορτία.

monwseis resizeΣτα νεόδμητα κτίρια δεν απαιτούνται ειδικές προσαρμογές, γιατί το βάρος του τεχνητού κήπου είναι περίπου 70 Kg/m2 για πάχος χώματος 30 εκ., ενώ στα παλαιά δώματα τοποθετείται λεπτή στρώση χώματος πάχους 3 εκ., και φυτεύονται παχύφυτα φυτά, οπότε το βάρος του τεχνητού κήπου είναι περίπου 15 Kg/m2.

Η εταιρεία μας, αναλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες σχετικά με το παραπάνω θέμα :

 

1.Επίσκεψη στο χώρο σας, εάν πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του δώματος, με ταυτόχρονο έλεγχο της στατικής επάρκειας. Μελέτη της κατασκευής και παράδοση τεχνικών – οικονομικών προτάσεων εφαρμογής αυτών. Κατασκευή φυτεμένου δώματος και παράδοση σε πλήρη λειτουργία.

2.Μελέτη και κατασκευή φυτεμένου δώματος σε υπό ανέγερση κτίριο και παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία.

Scroll Up