Φωτοβολταικα Ecofriendly

facebooklinkedin2youtube

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 

yperythra1 resizeΥπέρυθρη θέρμανση είναι η θέρμανση που επιτυγχάνεται από την μεταφορά θερμικής ενέργειας μέσω των ενεργειακών θερμικών κυμάτων. Γενικά θερμικά κύματα με τη μορφή της υπέρυθρης ενέργειας μεταφέρονται από μια θερμή προς μια ψυχρότερη επιφάνεια, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον ήλιο, ο οποίος αν και βρίσκεται σε απόσταση από την γη 150 εκατ. χιλιόμετρα, την θερμαίνει μέσω της υπέρυθρης ενέργειας. 

Είναι δυνατό να κατανοήσουμε τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση αν σκεφτούμε ότι μπορούμε να νιώσουμε την θερμότητα του ήλιου πριν ακόμη θερμανθεί ο αέρας, όπως συμβαίνει σε ένα χειμωνιάτικο ηλιόλουστο πρωινό ή στην κορυφή ενός χιονισμένου βουνού.

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι πιο άνετη και ασφαλής για τους ανθρώπους, είτε προέρχεται από τον ήλιο, είτε από τα σύγχρονα, καλής αισθητικής και σχετικά χαμηλής τιμής σώματα υπέρυθρης θέρμανσης.

Με το παραπάνω σύστημα, είναι δυνατό να επιτευχθεί για τις οικιακές εφαρμογές, εξοικονόμηση έως και 50% σε σχέση με συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

 yperythra2 resize

 

 

 

 

Συνοψίζοντας τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θέρμανσης είναι τα παρακάτω :

  • H Υπέρυθρη θέρμανση έχει πολλές εφαρμογές, είτε ενδοδαπέδια, είτε στην οροφή ή στους τοίχους.
  • Είναι πολύ οικονομική στη χρήση.
  • Τα θερμαντικά σώματα είναι κομψά και καλαίσθητα και ενσωματώνονται σε κάθε είδους επίπλωση.
  • Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δεν ανακυκλώνουν τον αέρα ή τη σκόνη σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, προσφέροντας υγιεινή, καθαρή και διακριτική θέρμανση.
  •  Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης, ειδικά τα θερμαντικά σώματα επί τοίχου, είναι εύκολα στην εγκατάσταση και τοποθέτηση.
  • Η υπέρυθρη θέρμανση δεν χρειάζεται συντήρηση.
  • Η διάρκεια ζωής των συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης είναι απεριόριστη επειδή δεν έχουν κινούμενα μέρη.

 Η εταιρεία μας, αναλαμβάνει την μελέτη των θερμικών αναγκών του χώρου σας, και σας προτείνει την βέλτιστη οικονομικά και τεχνικά λύση, προσφέροντας την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης σε συνεργασία με αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού, παραδοτέα σε πλήρη και κανονική λειτουργία.

Scroll Up