Φωτοβολταικα Ecofriendly

facebooklinkedin2youtube

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

 

Γεωθερμία ή ενέργεια γεωθερμική είναι η φυσική θερμική ενέργεια της γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια, η οποία επειδή είναι μια πρακτικά ανεξάντλητη πηγή ενέργειας χαρακτηρίζεται ως ανανεώσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο ανάλογα με την θερμοκρασία, για ηλεκτροπαραγωγή, θέρμανση χώρων, ψύξη και κλιματισμό, θέρμανση θερμοκηπίων, ιχθυοκαλλιέργειες, θερμά λουτρά, ξήρανση αγροτικών προϊόντων, αφαλάτωση θαλασσινού νερού κλπ.

georthermia

Ενδιαφέρον για τον καταναλωτή παρουσιάζει η χρήση της γεωθερμίας για εφαρμογές κλιματισμού και βασίζεται στο γεγονός ότι μεταφέρει ενέργεια/θερμότητα ανάμεσα στον κλιματιζόμενο χώρο και το έδαφος, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα καλοριφέρ/καυστήρα ή κλιματιστικό που παράγουν το σύνολο της απαιτούμενης θερμότητας, καίγοντας πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ηλεκτρική ενέργεια.

Επειδή το γεωθερμικό σύστημα μεταφέρει θερμότητα αντί να την παράγει, πετυχαίνει μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Επιπλέον πλεονεκτήματα του συστήματος είναι η παροχή θέρμανσης τον χειμώνα και η παροχή ψύξης το καλοκαίρι από το ίδιο το σύστημα, το προσιτό και γρήγορα αποσβέσιμο αρχικό κόστος και ο μικρότερος χώρος εντός της οικίας σε σχέση με το συμβατικό σύστημα λέβητα, καυστήρα, δεξαμενής. Αποτελείται από την κεντρική μονάδα ή «Αντλία θερμότητας», από την σωλήνωση του εδάφους (οριζόντια, κατακόρυφη, γεωτρήσεων, λιμνών-θαλασσών) και από την εσωτερική εγκατάσταση (π.χ. υποδαπέδια θέρμανση, αεραγωγοί, fan coils κλπ.)

Η εταιρεία μας, προσφέρει την μελέτη και τον σχεδιασμό του συστήματος, την κατασκευή – επίβλεψη των εργασιών, τη θέση σε λειτουργία και την συντήρηση του συστήματος. 

Scroll Up