Φωτοβολταικα Ecofriendly

facebooklinkedin2youtube

ΒΙΟΜΑΖΑ

 

viomaza3 resize

Βιομάζα είναι οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως το ξύλο και τα άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας γιατί είναι αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που δεσμεύτηκε από τα φυτά κατά τη φωτοσύνθεση.

Η χρήση της βιομάζας, είτε καιόμενη, είτε με την μετατροπή της σε αέρια, υγρά ή στερεά καύσιμα μέσω θερμοχημικών ή και βιομηχανικών διεργασιών είναι δυνατό να παράγει σημαντική ποσότητα ενέργειας και να καλύψει ανάγκες θέρμανσης, ψύξης και ηλεκτρισμού.

viomaza2 resize

 Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την μελέτη  - εγκατάσταση μονάδων παραγωγής βιοκαυσίμων, την ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, καθώς και την χρηματοδότηση της επένδυσης, σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες.

Επίσης, στον τομέα των οικιακών εφαρμογών, μελετά την αντικατάσταση λεβήτων με λέβητες που χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα, καθώς και εγκαθιστά σε πλήρη και κανονική λειτουργία τα παραπάνω συστήματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε οικία 100 m2, η αντικατάσταση συμβατικού λέβητα με λέβητα βιομάζας μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση στον ιδιοκτήτη της τάξεως των 1000,00 € το έτος.

  

 pelet

 

Scroll Up